• Afspraak ook ’s avonds en in het weekend
  • Deskundig advies
  • 10+ jaar ervaring

Wanneer naar de kapper met jouw baby

20-10-2022

De eerste haren van jouw baby komen door en je vraagt je af wanneer zal ik met mijn baby naar de kapper gaan? Het is voor elke baby anders hoeveel haar jouw kindje heeft bij de geboorte.

Bij sommige baby’s zijn de haren al voor de bevalling al een hele bos en andere baby’s worden geboren zonder haar. Het is dus aan jou wanneer jij met je baby naar de kapper wilt.

Als moeder van 2 dochters is het bij hun met de paplepel ingegoten om je haar te laten knippen maar dat is niet voor elk kind het geval. Het kan dus zijn dat jouw kindje moet wennen om het haar te laten knippen.

In overleg met de kapster wordt het haar van jouw kindje in model geknipt. Je bent namelijk blij dat jouw kindje eindelijk haar krijgt en je wilt niet dat dit te kort geknipt wordt. In de meeste gevallen kan je met enkele puntjes knippen al een heel mooi model krijgen.

Hier enkele tips om het voor jou, de kapper en uiteraard je kindje zo leuk mogelijk te maken.

Bereid je kindje voor op het kappersbezoek.

Je kan je kindje een keer meenemen als je zelf voor een kappersbezoek gaat. Je kind kan dan vast wennen. Je kan ook net doen alsof je de haartjes van jouw kindje knipt met je vingers bijvoorbeeld. Laat je kindje merken dat het knippen geen pijn doet.

De beste tijd voor een kappersbezoek

Bepaal wat voor jouw kindje de beste tijd is om naar de kapper te gaan. Dit kan zijn naar de voeding of na een middagslaapje. Dit is per kind verschillend en dit weet jij als ouder/verzorger het beste.

Hou je kind bezig tijdens het bezoeken

Niet elk kind kan stil zitten. Zorg ervoor dat je het favoriete speelgoed meeneemt of de lievelingsknuffel. Het opzetten van een leuke kinderfilmpje kan ook zorgen voor goede afleiding.

Wil jij dat jouw kindje geknipt wordt dan kan je een afspraak maken bij Special Hair. Wij nemen de tijd en proberen het zo leuk mogelijk te maken voor jouw kleintje.

Bel of whatsapp voor een afspraak naar 06 30 38 29 81

WhatsApp voor een afspraak!