• Afspraak ook ’s avonds en in het weekend
  • Deskundig advies
  • 15+ jaar ervaring
3 februari 2023

Wat is het verschil tussen een tondeuse en een trimmer?

Een tondeuse en een trimmer zijn twee verschillende soorten elektrische apparaten die gebruikt worden om haar te knippen of te stylen. Hoewel ze beide worden gebruikt om haar te verwijderen, zijn er enkele belangrijke verschillen tussen de twee.

Een tondeuse is een groter apparaat met een bredere snijblad. Het is vooral bedoeld om langere haren te knippen en kan worden gebruikt om de haarlengte aan te passen. Tondeuses hebben meestal verschillende opzetstukjes waarmee de haarlengte kan worden aangepast. Ze zijn ook geschikt voor het knippen van een korte crew cut of een buzz cut.

Een trimmer, aan de andere kant, is een kleiner apparaat met een smallere snijblad. Het is vooral bedoeld om kleine haren te verwijderen, zoals baard- en snorharen of haren in de neus en oren. Trimmers zijn ook geschikt voor het stylen van bakkebaarden of het aanpassen van de haarlengte van een baard of snor.

In samenvatting, een tondeuse is bedoeld voor het knippen van lange haren, terwijl een trimmer is bedoeld voor het verwijderen van kleine haren en het stylen van baarden en snorren. Als je op zoek bent naar een apparaat om lange haren te knippen, is een tondeuse de beste keuze. Als je echter op zoek bent naar een apparaat om kleine haren te verwijderen en te stylen, is een trimmer de beste keuze.

Wil je meer advies over een trimmer of tondeuse neem dan contact met ons op.

WhatsApp voor een afspraak!