• Afspraak ook ’s avonds en in het weekend
  • Deskundig advies
  • 10+ jaar ervaring

Hoe vaak moet ik mijn haar wassen?

18-11-2022

Wij krijgen vaak de vraag hoe vaak moet ik mijn haar wassen? Misschien heb je gehoord dat minder vaak wassen beter is voor je haar. Wij leggen je uit wat wij doen en proberen jou het beste advies te geven.

Het aantal keer dat je moet wassen hangt ook af van hoe je dag eruit ziet. Je hebt bijvoorbeeld in de ochtend je haar gewassen, geföhnd en daarna gestyled. Aan het eind van de dag ga je naar de sportschool en je haar je zit niet meer. In de sportschool ga je zweten en zweet hoopt zich op en verstopt je poriën. Je vervuilt hiermee je hoofdhuid en de wortels van je haar sneller.

Hoe shampoo werkt

Wat doet shampoo? Als je shampoo gebruikt houd dit oliën vast. Je haar produceert natuurlijke oliën. Door shampoo te gebruiken wordt het overtollige olie en het vuil verwijderd door het vervolgens weer uit te spoelen. Als je te vaak wast met shampoo dan kan je haar uitdrogen.  Het is dus ook belangrijk dat je de juiste shampoo gebruikt wat bij jouw huidtype past. Bij ons in de salon hebben wij veel verschillende shampoos voor elke haar soort.

Dus, hoe vaak moet je je haar wassen?

Over het algemeen eens in de drie dagen. Het kan per persoon verschillen. Als je echte het beste resultaat wil overleg dan met je kapper wat hij of/zij denkt wat voor jou de beste behandeling is. Denk dan na over de textuur van je haar, de styling en je levensstijl. Als je dit weet dan kan je jouw beste was routine bepalen.

Wij kunnen je adviseren bij de juiste producten. Let wel op dat je hiervoor echte kappersproducten gebruikt. Bekijk onze blog waar “Waarom kappersproducten gebruiken?” Wil je advies over het wassen van je haar en hierbij de juiste producten gebruiken? Maak dan een afspraak in onze salon en wij helpen je graag verder.

WhatsApp voor een afspraak!