• Afspraak ook ’s avonds en in het weekend
  • Deskundig advies
  • 10+ jaar ervaring

Waarom kappersproducten gebruiken?

11-11-2022

In de salon krijgen wij regelmatig de vraag waarom zijn kappersproducten die gebruikt worden in de salon beter voor je haar? Wij zullen je uitleggen waarom dit het geval is.

Haarproducten zijn er in alle soorten en maten. Je vindt eindeloos veel shampoos, maskers, conditioners en haarsprays. Sommige producten zijn voor elk haartype waar andere weer alleen zijn bedoeld voor een specifiek haartype. Hoe weet je nou wat het beste is voor jouw haar? Het belangrijkste is dat je het verschil weet tussen een beroemd merk of een professioneel haarproduct. Omdat het een groot merk is wil nog niet zeggen het een professioneel haarproduct is. In de supermarkt liggen heel veel producten van bekende merken maar die worden niet gebruikt door professionele kapsalons. 

De professionele haarproducten worden door de kapsalons elke dag gebruikt en bij heel veel verschillende klanten. Zij weten dan ook precies welk product bij welk haartype hoort en dus het beste werkt voor jouw haar. Als je een product koopt in een kapsalon dan betaal je meestal iets meer. Dit komt omdat in het product geen onnodige chemicaliën gebruikt wordt. Op het etiket staat heel veel informatie over wat er allemaal in het product zit. Maar weet jij wat dit allemaal betekent? Een professionele kapper weet wat er in de producten zit en wat het doet met je haar. 

Het voordeel is meestal met professionele kappersproducten dat je hier minder van nodig hebt omdat deze producten niet verdund worden. In het begin lijkt het dus een duurder product maar in theorie zou je langer met het product kunnen doen dan niet professionele haarproducten. Omdat de kappers zelf de producten ook gebruiken in jouw haar weet je wat het met jouw haar doet als je net bij de kapper bent geweest. Gebruiken ze bijvoorbeeld een fijne shampoo dan kan je dit in de meeste gevallen ook gelijk kopen bij de kapsalon. De product in de winkel kan je niet van te voren testen of dit bevalt.

Als je vragen hebt of hulp nodig hebt bij het vinden van het juiste product voor jouw haar, neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

WhatsApp voor een afspraak!